Середа, 15.05.2024, 03:55
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Форма входу
Меню сайту
Категорії розділу
Новини сайту [0]
Загальні [2]
НУВГП [4]
Наука [7]
IT [6]
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика
Проверка тиц


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Yandex
Яндекс.Метрика Счетчик тИЦ и PR
 
Головна » 2013 » Лютий » 20 » Представлена ​​перша у світі ручка для створення тривимірних об'єктів
21:40
Представлена ​​перша у світі ручка для створення тривимірних об'єктів


Зазвичай ми беремо в руки ручку і малюємо на папері двовимірне зображення. І яким би гарним художником ви не були, ваша картина все одно матиме довжину і висоту, але вона не буде об'ємною. Новий проект, представлений на сайті Kickstarter, вирішує цю задачу за допомогою 3D-ручки.

Зараз стало модним скрізь використовувати 3D-принтери. З їх допомогою створюють тканини організму, модний одяг і навіть зброю. Пристрої збираються відправити і в космос. Загалом, їм пророкують велике майбутнє, а між тим економісти стверджують, що ринок цих друкарських машин роздутий. До того ж ці пристрої поки дуже дорогі (від 3000 $ в залежності від функцій), важкі у використанні, та й якість виконання у багатьох з них залишає бажати кращого.



Принцип роботи 3Doodler, так називається 3D-ручка, практично такий же, як і у моделюючих принтерів. Ми малюємо розплавленим пластиком, що виходять з-під пера, який миттєво охолоджується і застигає. Це дозволяє створювати тривимірні моделі "з повітря".

Ручка працює від мережі і досить проста у використанні. З її допомогою можна створювати скульптури, біжутерію, іграшки для дітей - все, що душі завгодно. У відеоролику нижче показано, як можна "намалювати" Ейфелеву вежу.



Представник компанії Деніел Коуен (Daniel Cowen) говорить, що вони вже працюють над бездротовою версією свого винаходу. "Для створення 3Doodler, працюючої від батарейок, потрібно чимало часу і коштів, проте модель вже знаходиться в розробці", - розповідає він.



Незважаючи на уявну простоту і невигадливість у використанні 3D-ручки, не варто дозволяти дітям користуватися їй без нагляду дорослих, відзначають винахідники. Пластик, який грає роль чорнила, нагрівається до 270 градусів за Цельсієм - це температура, при якій кують залізо. 3Doodler - таки не іграшка, а пристрій для 3D-моделювання.

3Doodler буде коштувати всього $ 75 - значна різниця в ціні в порівнянні з 3D-принтерами - і багато людей по всьому світу вже хочуть її придбати. Розробники зібрали на реалізацію своєї ідеї майже півмільйона доларів США, хоча спочатку планували лише $ 30 тисяч.



Плани на майбутнє у винахідників диво-ручки грандіозні: вони хочуть створити такий же з вигляду пристрій, яким можна буде "малювати" справжні цукерки. Деніел Коуен коментує: "У теорії ми могли б плавити цукор замість пластика і створювати цукерки. Але ми поки не вдавалися в питання безпеки виробництва їжі. Скоро ми проведемо спеціальні тести, щоб всерйоз почати роботу над нашою новою ідеєю".

Судячи з усього, компанія серйозно налаштована на роботу над новими, ще більш дивними проектами. Залишається тільки чекати, коли ці винаходи надійдуть у продаж.

Джерело: Вести: Наука
Категорія: Наука | Переглядів: 529 | Додав: Vincekrafter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
WEB-мастер
Теги
бізнес-процесами тема АУТП кафедра автоматизації та комп'ютерн НУВГП УБП файл АПТП internet WiFi Комп'ютерні мережі 4-й курс ППСПУ стаття Звіт сафоник real systems звіти ПБС бізнес лекція процесами управління робота лабораторна кп АНТП курсова MYO жестовий інтерфейс Універсальний наука вак новини космос ІТ Комп'ютер Штучний інтелект діагностування Надійність систем та технічних Олісма 4-курс КСМ realtimesystems
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Ми ВКонтакті
Google
Distortion
Vincekrafter
Реклама

Counter
Створити безкоштовний сайт на uCoz