П`ятниця, 29.03.2024, 12:45
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Форма входу
Меню сайту
Категорії розділу
Новини сайту [0]
Загальні [2]
НУВГП [4]
Наука [7]
IT [6]
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика
Проверка тиц


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Yandex
Яндекс.Метрика Счетчик тИЦ и PR
 
Головна » 2013 » Лютий » 18 » У Японії вдалося телепортувати речовину
21:54
У Японії вдалося телепортувати речовину
Фізики з Токійського університету в Японії повідомляють про перший вдалий експеримент з телепортації речовини. Сенсаційну новину повідомляє сайт LiveScience.

Норіюкі Лі (Noriyuki Lee) з колегами змогли миттєво перекинути з однієї точки лабораторії в іншу пучок світла, розібравши його на елементарні частинки - фотони. Від вихідного пучка, що знаходився в точці А дослідники залишили один фотон, який ніс в собі інформацію про весь пучок. Цей фотон був, як кажуть фізики, «квантово зв'язаний» з іншим фотоном, який перебував якраз в точці B. Тобто ці два фотони миттєво впливали один на одного, незважаючи на те, що їх розділяє відстань. Завдяки цьому на основі другого фотона вихідний пучок світла був миттєво відтворений в новому місці.

Можливість квантової зв'язаності елементарних частинок, що лежить в основі цього експерименту, була вперше обгрунтована ще Альбертом Ейнштейном в 1935 році. Основоположник теорії відносності вважав цей свій теоретичний висновок абсурдним і таким, що підтверджує недосконалість так званої копенгагенської моделі» Нільса Бора. Однак у наступні десятиліття фізики довели, що квантова зв'язаність дійсно існує, а на початку XXI століття відразу кілька комерційних фірм створили технології захищених каналів зв'язку, засновані на цій парадоксальній властивості елементарних частинок. Зауважимо, що крім інших незвичайних речей з цього явища слід наявність безлічі паралельних Всесвітів.

Тут також можна угледіти аналогію з «котом Шредінгера», уявним експериментом, поставленим іншим німецьким фізиком, Ервіном Шредінгером, в тому ж 1935 році. У ньому кіт, замкнений в герметичний ящик, буквально «знаходиться між життям і смертю» - його стан залежить від цілісності ампули з отруйним газом, замкненої разом з ним. У який момент розіб'ється ампула, заздалегідь невідомо - це залежить від розпаду радіоактивного атомного ядра, що має імовірнісний характер. Поки ящик закритий, кіт з точки зору квантової фізики, живий і мертвий одночасно. Відкривши скриньку, спостерігач переходить якраз в стан «квантової зв'язаності» з твариною, потрапляючи в один з паралельних світів, в якому вона жива або померла.

«Кота таким чином телепортувати не вдасться», - жартує фізик Філіп Гранжьє (Philippe Grangier) з Французького оптичного інституту (France's Institut d'Optique), коментуючи революційний експеримент японських колег. За його словами, якщо живих істот - нехай навіть хоча б примітивних бактерій -, коли-небудь і вдасться телепортувати, то дуже і дуже нескоро.

Джерело: conspi.ru
Категорія: Наука | Переглядів: 448 | Додав: Vincekrafter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
WEB-мастер
Теги
бізнес-процесами тема АУТП кафедра автоматизації та комп'ютерн НУВГП УБП файл АПТП internet WiFi Комп'ютерні мережі 4-й курс ППСПУ стаття Звіт сафоник real systems звіти ПБС бізнес лекція процесами управління робота лабораторна кп АНТП курсова MYO жестовий інтерфейс Універсальний наука вак новини космос ІТ Комп'ютер Штучний інтелект діагностування Надійність систем та технічних Олісма 4-курс КСМ realtimesystems
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Ми ВКонтакті
Google
Distortion
Vincekrafter
Реклама

Counter
Створити безкоштовний сайт на uCoz